Ads Top

'Langetermijnrendement aandelen Benelux gedaald sinds coronapandemie'

De langetermijnrendementen van aandelen op de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg schommelden tussen januari 2020 en maart 2021 tussen de 7,3 en 9,1 procent. Dat is lager dan aan het begin van de coronapandemie in maart 2020, toen het langetermijnrendement op 10,5 procent stond.

De beurswaarde van bedrijven is weliswaar gestegen, maar de kasstromen zijn niet meegegroeid, waardoor de langetermijnrendementen zijn gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van AN Valuations uit Leiden.

Het managementadviesbureau op het gebied van bedrijfswaarderingen geeft in zijn Benelux Equity Risk Premium Report van maart 2021 de aandelenrisicopremies (ERP) weer voor bedrijven die genoteerd staan aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg.

De ERP geeft het verschil aan tussen de verwachte rendementen op aandelen en de risicovrije rente, bijvoorbeeld op staatsobligaties, en compenseert investeerders voor het grotere risico dat ze lopen. Deze premie wordt ook gebruikt bij de waarderingen van bedrijven, financiële investeringen en bepaalde activa.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.