Ads Top

Funding Options lanceert marktplaats voor groene financiering


Funding Options, hét platform voor kleinzakelijke financiering lanceert vandaag zijn marktplaats voor groene financiering om ondernemers te helpen bij het vinden van financiering die past bij de realisatie van hun duurzame doelstellingen.

Het mkb levert 65 procent van de toegevoegde waarde in de business economy en speelt dan ook een belangrijke rol in het behalen van de klimaatdoelstelling om 95 procent minder CO2-uitstoot in 2050 te realiseren ten opzichte van 1990. Ondernemers kunnen bij de marktplaats voor groene financiering terecht bij kredietverstrekkers waaronder Beequip en Oneplanetcrowd voor financieringsopties waarmee zij beter kunnen verduurzamen en hun CO2-voetafdruk verkleinen.  

Mkb’ers kunnen op de marktplaats voor groene financiering krediet aanvragen voor investeringen in groene assets, bijvoorbeeld zonnepanelen of schone voertuigen. Kredietverstrekkers worden gematcht met 'groene bedrijven' die bezig zijn met de verduurzaming van hun dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld door over te schakelen op hernieuwbare energie. Het platform verbindt ook ‘groene bedrijven' die aantoonbaar duurzame producten of diensten leveren met de juiste financieringspartner.

Environmental and Social Governance (ESG) compliance is al een belangrijke beslissingsfactor binnen vermogens- en fondsbeheer en de verwachting is dat het een soort domino-effect veroorzaakt op de kredietlijnen van alternatieve kredietverstrekkers. De verstrekking van niet-financiële informatie is inmiddels een standaardverplichting binnen de financiële dienstverlening van bedrijven.

Funding Options beoordeelt kredietverstrekkers op een aantal erkende criteria voordat zij als ‘groene kredietverstrekker’ op de marktplaats worden gekenmerkt. Zo dienen kredietverstrekkers onder andere één of meerdere groene financieringsproducten aan te bieden of duidelijk te kunnen laten zien welke bijdrage zij leveren aan een duurzame toekomst.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.