Ads Top

Nibud waarschuwt voor beleggen zonder buffer

Een kwart van de Nederlanders belegt momenteel. Zo’n 10 procent van hen is daar recent mee begonnen. Van de respondenten met minder dan 2000 euro spaargeld, belegt een kwart en dat vindt het Nibud zorgwekkend.

20 procent van de Nederlanders komt nu moeilijker rond dan voor de coronacrisis en 17 procent makkelijker. Slechts een klein gedeelte (31 procent) heeft het spaargeld zien groeien. Dit zijn vooral de hogere inkomens.

Het Nibud ziet dat opvallend veel mensen onder de 35 jaar zijn gaan beleggen de afgelopen tijd. En dat naast het kwart dat al belegt, nog eens 13 procent van de Nederlanders dit wil gaan doen. Met name de hogere inkomens beleggen, maar van de beleggers heeft ook 18 procent een laag inkomen.
22 procent van de mensen die zegt moeite te hebben met rondkomen, belegt. Het Nibud benadrukt daarom nog eens extra de noodzaak van voldoende buffer, waar mensen makkelijk bij moeten kunnen als ze gaan beleggen.

Het Nibud maakt zich ook zorgen over het idee dat er bij veel mensen leeft dat iedereen zoveel geld heeft overgehouden door de lockdowns. Een peiling laat zien dat slechts een klein gedeelte van de samenleving er financieel beter van is geworden. En dat zijn met name de hogere inkomens.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.