Ads Top

Rabobank: online lease-aanvraag = direct duidelijkheid

Voor de financiering van bedrijfsmiddelen maken ondernemers vaker gebruik van lease. In 2015 groeide lease (excl. auto’s) van 4,3 naar 5,2 miljard euro. Ondernemers met een financieringsbehoefte willen wel snel duidelijkheid over hun financieringsaanvraag. De Rabobank speelt in op die behoefte door ondernemers direct financieringsduidelijkheid te geven, wanneer zij hun lease-aanvraag (tot 250.000 euro) online doen. Wanneer de online-aanvraag gefinancierd kan worden, volgt ‘real time’ een geheel vrijblijvende lease-offerte van DLL.

MKB-ondernemers hebben voor het maken van een volgende groeistap vaak bedrijfs- en transportmiddelen nodig. Voor de financiering daarvan kan financial lease een aantrekkelijke optie zijn, omdat de ondernemer maandelijks betaalt voor gebruik en niet in één keer een grote investering hoeft te doen. “Het gaat vaak om relatief kleine financieringen, waarvoor de ondernemer geen zin heeft om dagen tot weken te wachten op uitsluitsel. Die ondernemer wil zijn plan uitvoeren en dus snel zekerheid. Die duidelijkheid kunnen wij de ondernemer geven”, licht Eric Saris, directeur Bedrijven bij de Rabobank toe.

Ondernemers kunnen met financial lease de meest uiteenlopende bedrijfsmiddelen financieren, zowel nieuw als gebruikt. Dit varieert van een 3D-printer, echo- en scanapparatuur tot een behandelstoel voor een tandarts of schoonheidssalon. Financial lease wordt tot op heden voornamelijk benut voor transportmiddelen en bedrijfsmiddelen in de zakelijke dienstverlening. De vernieuwde online dienstverlening voor financial lease draagt bij aan het toegankelijker maken van deze financieringsmogelijkheid voor ondernemers.

De leasepraktijk van DLL en de Rabobank leert dat aanvragen voor financial lease gemiddeld tussen de 40.000 en 50.000 euro liggen. Ondernemers kunnen een financial lease voor een nieuw of gebruikt bedrijfs- of transportmiddel tot een maximum van 250.000 euro online aanvragen. Voor het overgrote deel van de ondernemers zal het dus mogelijk zijn om de financial lease-behoefte online aan te vragen en daarover direct financieringsduidelijkheid te krijgen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.