Ads Top

Banken geven tips over veilig bankieren tijdens de ‘Veiligheidsmaand senioren’

Hoewel senioren niet meer kans maken om slachtoffer te worden van deze criminaliteit dan anderen, voelen zij zich toch relatief vaak onveilig. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid én het veiligheidsgevoel van senioren wordt vergroot, organiseren het Ministerie van Veiligheid en Justitie, ouderenbonden en banken in de ‘Veiligheidsmaand Senioren’ bijeenkomsten over de preventiemaatregelen die senioren zelf kunnen nemen om een meer veilige leefomgeving te creëren. Zowel online als in hun fysieke omgeving.

Tijdens workshops geven banken tips om veilig te bankieren via internet. Volgens voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken voelen banken een grote verantwoordelijkheid om het betalingsverkeer veilig te houden. ‘ Maar daarvoor hebben we de hulp van onze klanten hard nodig. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat de schade als gevolg van fraude verder naar beneden gaat.’ Naast de workshops is ook een flyer gemaakt waar de belangrijkste lessen voor veilig bankieren staan samengevat.

De bijeenkomsten zijn onderdeel van een unieke publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Samsung, de Nederlandse Vereniging van Banken, de Betaalvereniging Nederland, de vier grote banken (ABN AMRO, SNS Bank, ING en Rabobank), CCV en de ouderenbonden ANBO en Unie KBO.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.