Ads Top

FMO en ABN AMRO bundelen krachten voor impact

FMO, ABN AMRO en Privium kondigen het nieuwe FMO Privium Impact Fund aan. Dit fonds biedt cliënten van ABN AMRO’s private bank in Nederland, ABN AMRO MeesPierson, de exclusieve mogelijkheid om samen met de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO te investeren in leningen aan private sector bedrijven in opkomende markten.

FMO beschikt over een langdurige ervaring met betrekking tot het investeren in opkomende markten en heeft hierin een uitstekend track-record opgebouwd. Naast een financieel rendement richt de ontwikkelingsbank zich op meetbare impact van haar investeringen door te kijken naar ondersteunde (directe en indirecte) werkgelegenheid en de vermeden uitstoot van broeikasgassen. De investeringen via het FMO Privium Impact Fund dragen bij aan deze doelstellingen.

“Door het verstrekken van een lening aan een lokale bank in Bangladesh, bijvoorbeeld, krijgt deze bank de kans om kredietverlening aan meer lokale midden- en kleinbedrijven aan te bieden. Dit vergroot de kansen van deze ondernemers om succesvol te zijn en zo banen te scheppen binnen hun bedrijven. Op deze manier helpt een lening niet alleen de lokale bank, maar een hele gemeenschap,” aldus Yvonne Bakkum, Managing Director van FMO Investment Management BV welke als beleggingsadviseur van het fonds zal opereren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.