Ads Top

Meer dan de helft bancaire zaken naar fintech in 2021

Over 5 jaar denkt 27 procent van de Nederlandse consumenten een fintechbedrijf in plaats van een bank te gebruiken voor de helft van hun financiële zaken, variërend van creditcards tot hypotheken. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Future of Finance’ van TransferWise.

Driekwart van de Nederlanders heeft nog nooit gebruik gemaakt van een technologiebedrijf als alternatief voor hun bank voor financiële diensten. De meeste Nederlanders zijn echter bereid zaken te doen met een technologiebedrijf in plaats van hun bank. 62 procent van de Nederlandse consumenten zou overwegen om gebruik te maken van een FinTech bedrijf voor zaken die zij nu meestal via hun bank regelen.

Over vijf jaar wordt verwacht dat de manier waarop Nederlanders hun financiële zaken regelen, compleet anders zal zijn. Een kwart van de consumenten zegt dat zij een technologiebedrijf zullen gebruiken voor meer dan de helft van hun financiële zaken over 5 jaar, variërend van een lopende rekening, tot leningen en hypotheken. 35 procent van de Nederlanders zegt over 10 jaar één of meerdere bancaire diensten van fintechbedrijven te zullen afnemen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.