Ads Top

Aegon verwerpt beleggingen clustermunitie

PAX heeft een persbericht uitgebracht waarin Aegon en andere financiële instellingen in verband worden gebracht met investeringen in clustermunitie. Aegon wil niets met clustermunitie te maken hebben, zo zegt het bedrijf. 

Volgens onderzoek van PAX wordt clustermunitie gefabriceerd door verschillende bedrijven, waaronder Textron. Textron is uitgesloten van alle beleggingen van Aegon. Wel blijken er externe fondsmanagers in Amerika te zijn die beleggingen in Textron beheren voor externe klanten van Transamerica (een dochter van Aegon).

Aegon stelt: 'We delen de zorg van PAX en nemen dit hoog op. We zullen een beroep doen op de betreffende externe fondsmanagers om de beleggingen voor onze klanten van de hand te doen. Dat kan helaas niet zomaar: Amerikaanse regelgeving vereist toestemming om deze managers rechtstreeks te mogen benaderen. Verder onderzoeken wij de mogelijkheid om bij het aannemen van nieuwe managers de eis te stellen dat niet wordt belegd in bedrijven die door Aegon worden uitgesloten van beleggingen, zoals producenten van controversiële wapens. Ook daarbij moet rekening worden gehouden met wet- en regelgeving waaraan bedrijfsonderdelen van Aegon zoals Transamerica in Amerika en Aegon UK in het Verenigd Koninkrijk zijn gebonden. We zullen al het mogelijke doen om dit toch te realiseren.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.