Ads Top

Rabobank investeert in strategisch partnership met Kepler Cheuvreux

Het strategische partnership is opgezet om Kepler Cheuvreux’s research expertise en distributiebereik open te stellen voor Rabobank's bancaire en ECM relaties. De samenwerking zorgt voor betere toegang tot beleggers voor Rabobanks beursgenoteerde klanten. Het brengt de zakelijke klanten van Rabobank in contact met 1.200 institutionele beleggers, die bediend worden door de 115 sales managers en sales traders van Kepler Cheuvreux, die onderdeel uitmaken van een multi-lokaal netwerk van 13 kantoren in 10 landen.

De alliantie biedt de meest omvangrijke research coverage aan van Europese aandelen, waarbij 90 analisten 700 bedrijven in 32 sectoren volgen. Samen hebben beide bedrijven de grootste research dekking op het gebied van Nederlandse aandelen. Het combineren van Rabobanks Food & Agri sector research en Kepler Cheuvreux’s Food & Agri aandelen-coverage maakt deze alliantie de wereldwijde autoriteit voor de Food & Agri sector. Een ander voordeel van het partnership is dat Kepler Cheuvreux’s aandelen research bedrijven vanuit zowel een Europees, als een sector perspectief analyseert en daarnaast aandacht heeft voor de lokale Benelux aspecten.

Het in Utrecht gevestigde ECM-team van Rabobank zal gebruik maken van het Kepler Cheuvreux sales, sales trading en research team in Amsterdam, en van het multi-lokaal netwerk in Europa en de VS. Kepler Cheuvreux is sinds 2001 in Amsterdam gevestigd.

Rabobanks corporate brokerage klanten profiteren van Kepler Cheuvreux’s kwaliteiten op dit gebied als de grootste corporate broker op het Europese continent. Klanten kunnen onder meer gebruik maken van verbeterde mogelijkheden op het gebied van roadshows en conferenties, alsmede van continuïteit van aandelen inkoopprogramma’s en de aankoop of verkoop van aandelen.

Het commitment van Rabobank aan de verbeterde ECM propositie wordt bekrachtigd door een investering van 5 procent in Kepler Cheuvreux. Bovendien zal een Rabobank-vertegenwoordiger toetreden tot de Board van Kepler Cheuvreux.

Het ECM partnership model van Kepler Cheuvreux heeft zijn succes bewezen en is op te schalen met nieuwe partners. Het heeft aangetoond succesvol te kunnen opereren in de partnerships met UniCredit (sinds 2011) en Crédit Agricole CIB (sinds 2013). UniCredit en Crédit Agricole CIB behoren tot de leidende banken op het gebied van beursgangen (IPO’s) in Italië en Duitsland en Frankrijk.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.