Ads Top

Banken kunnen drukte bij hypotheken aan

Banken kunnen drukte bij hypotheken aan, mits klanten tijdig aanvragen en zich goed voorbereiden. De huizenmarkt maakt op dit moment een sterke ontwikkeling door. Het aantal hypotheekaanvragen is hierdoor in korte tijd sterk gestegen.

Banken en klanten moeten de drukte samen in goede banen leiden. Voor de klant betekent tijdige oriëntatie op de financiering, tijdig een aanvraag doen en zorgen dat de benodigde informatie meteen bij de aanvraag aan de bank wordt verstrekt. Dat laatste wordt volgende maand in het kader van een nieuwe Europese hypothekenrichtlijn zelfs verplicht. Banken moeten dan ook een bindende offerte uitbrengen die tenminste 14 dagen geldig is.

De Europese hypothekenrichtlijn zal in juli worden geïmplementeerd in nationale regelgeving. Het doel van de richtlijn is het tot stand brengen van een goed functionerende Europese markt voor woninghypotheken met een hoog en gelijkwaardig niveau van consumentenbescherming. In Nederland is de consumentenbescherming reeds goed geborgd en heeft de implementatie van de nieuwe regels voor hypotheken beperkt consequenties voor consumenten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.