Ads Top

‘Brein achter Palm Invest-fraude ontsprong de dans’

Een derde hoofdrolspeler in de beruchte fraudezaak rond Palm Invest is ten onrechte buiten schot gebleven. Dat stelt de Stichting Gedupeerden Palm Invest op basis van nieuw onderzoek naar de geldstromen rond het criminele beleggingsfonds.

EenVandaag en De Telegraaf kregen inzage in documenten en bankafschriften die volgens de stichting aantonen dat vele miljoenen van de vierhonderd gedupeerde beleggers terecht zijn gekomen bij fiscalist Paul van L. De gedupeerden zijn er van overtuigd dat Van L., die voorkomt in de zogeheten Panama Papers, het ware brein is achter de oplichtingszaak en hopen op heropening van de strafzaak.

De Palm Invest-zaak draait om een vastgoedfonds van waaruit belegd zou worden in villa’s en appartementen op de palmeilanden in Dubai. Beleggers werd met fraaie brochures en mooie tv-spotjes een maandelijks rendement van maar liefst negen procent in het vooruitzicht gesteld. Ruim vierhonderd mensen investeerden in het omstreden beleggingsfonds. Ze legden minimaal vijftigduizend euro per persoon in.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.