Ads Top

Politie waarschuwt voor oplichters met Rabobank app

In de afgelopen twee tot drie weken hebben oplichters een nieuwe manier gevonden van het misbruiken van de Rabobank app. Ze nemen contact op met aanbieders van een auto (veelal via Marktplaats), gaan daar heen en doen alsof ze het geld overmaken.

Als je via de Rabobank app namelijk een transactie doet, terwijl je niet genoeg geld op je rekening hebt staan, zie je in de eerste paar minuten staan dat de transactie in behandeling is. Dit laten ze zien waarop de verkoper er van uit gaan dat het geld wordt overgemaakt. Meestal geven de criminelen aan dat het een aantal uur kan duren dat het overgemaakt is, waarop de auto alvast wel wordt overgeschreven. De auto wordt meegenomen, maar het geld wordt nooit overgemaakt. Als de oplichters dan door de politie hiermee geconfronteerd worden, zeggen ze het geld contant te hebben overgemaakt later.

De politie adviseert verkopers altijd het geld fysiek in handen te krijgen, of zorg ervoor dat u zelf de beschikking hebt tot een Rabobank rekening. Dan zou het geld er onmiddellijk op moeten staan. Als u een situatie niet vertrouwt, bel dan direct de politie via 1-1-2. Met uw gegevens kunnen we de oplichters proberen op te sporen. Bent u opgelicht, doet u dan vooral aangifte bij de politie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.