Ads Top

ABN AMRO heeft voorkeur voor liquiditeiten, aandelen en grondstoffen met oog op veranderende politieke landschap

Het Britse referendum over voorzetting van het lidmaatschap van de Europese Unie en de Amerikaanse presidentsverkiezingen kunnen op de korte termijn tot onzekerheid leiden. Inkomengenererende beleggingen en reële, tastbare activa worden hierdoor aantrekkelijk. Dit valt te lezen in de Beleggingsstrategie van ABN AMRO die deze week is verschenen onder de titel ‘Nieuwe invalshoeken’.

Ben Steinebach, hoofd Beleggingsstrategie bij ABN AMRO MeesPierson, de private bank van ABN AMRO in Nederland: ‘De toenemende politieke risico’s onderstrepen de noodzaak van een internationale spreiding van beleggingen. Er dient zich een nieuwe politieke orde aan waarin de nadruk geleidelijk sterker komt te liggen op budgettaire stimulering als aanvulling op het stimulerende beleid van centrale banken, dat zijn grenzen begint te bereiken’.

De bank adviseert klanten om gedurende de rest van het jaar een goede balans te zoeken tussen de drie volgende beleggingsdoelen:

•Het beschermen van de portefeuille tegen het risico van hogere inflatie nu de obligatierendementen laag tot negatief zijn

•Het profiteren van risicopremies op high-yield obligaties en aandelen, met de nadruk op defensieve groeiaandelen

•Het realiseren van internationale spreiding om de risico’s van lage economische groei en beleidsveranderingen te beperken

ABN AMRO heeft een voorkeur voor liquiditeiten vanuit het oogpunt van flexibiliteit. De bank blijft overwogen in aandelen, met een voorkeur voor defensieve groeibedrijven in onder meer de sectoren informatietechnologie en gezondheidszorg. De sector financiële dienstverlening is onderwogen, maar ABN AMRO is positiever geworden over de telecomsector.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.