Ads Top

Massaclaim Vereniging Woekerpolis.nl 'zet beursgang ASR op scherp'

Vereniging Woekerpolis.nl heeft een week voor de aangekondigde beursgang verzekeraar ASR gedagvaard voor haar rol in de woekerpolisaffaire. Voor de vereniging, die onlangs de grens van honderdduizend leden passeerde, is dit de vierde collectieve procedure die zij start.

Door ASR werden de afgelopen decennia circa 1,1 miljoen woekerpolissen verkocht, waarvan de producten Waerdye en het ABC Spaarplan de belangrijkste zijn. ASR hield op de polissen kosten in die contractueel niet met de klant overeengekomen waren. In offertes stonden misleidende rekenvoorbeelden, waarbij eindkapitalen werden voorgespiegeld die nooit gehaald konden worden. De gemiddelde schade wordt geraamd op € 4500,- per polis.

Het Waerdye-product is vergelijkbaar met producten van Nationale-Nederlanden waarbij de zogenaamde eerste kosten in het geheel niet zijn opgenomen in de contractvoorwaarden, maar wél bij de klant in rekening zijn gebracht. Het Kifid bepaalde eerder dit jaar dat de verzekeraar deze kosten aan de klant moet terugbetalen. Het ABC Spaarplan kenmerkt zich door misleidende rekenvoorbeelden in de offertes. De voorgerekende eindbedragen konden nooit gehaald worden en waren structureel zo’n 10% te hoog.

ASR is de vierde verzekeraar waartegen de vereniging een collectieve procedure start. Er lopen ook procedures tegen Nationale-Nederlanden, Aegon en Reaal waarin mogelijk al dit jaar een uitspraak volgt. Gedupeerden kunnen zich gratis aanmelden bij de vereniging voor deelname aan de collectieve procedures op basis van no cure no pay. Dit kan zowel met een lopende als reeds beëindigde polis.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.