Ads Top

'Brexit geen reden tot verkopen aandelen'

De beslissing van de Britten om uit de EU te stappen is voor ABN AMRO MeesPierson geen reden om drastische wijzigingen in het aandelenbeleid aan te brengen. “Het is zinloos om in alle hectiek tegen afbraakprijzen aandelen te verkopen”, stelt Ben Steinebach, Hoofd Beleggingsstrategie bij de private bank. “De fundamenten onder de Amerikaanse en (continentale) Europese economie zijn robuust en we verwachten dat de bedrijfswinsten komend jaar weer toenemen.”

Steinebach: “Waarschijnlijk wordt pas op de langere termijn duidelijk wat de consequenties van Brexit precies zijn. Het heeft geen zin om de aandelenportefeuille nu aan te passen, zelfs met de vele onzekerheden. Bovendien zijn de koersen de dag na het referendum al fors gedaald. We verwachten dat de bedrijfswinsten komend jaar weer toenemen.”

Ondanks Brexit handhaaft ABN AMRO MeesPierson het gematigd overwogen belang in aandelen. Wel houdt de bank vast aan een gedegen regionale spreiding in de aandelenbeleggingen. In de Verenigde Staten en Europa en opkomende markten behoudt ABN AMRO MeesPierson een neutrale weging. Binnen de opkomende markten heeft de bank een voorkeur voor de aantrekkelijk gewaardeerde Zuid-Koreaanse markt, waar de winstverwachtingen naar boven zijn bijgesteld.

Vanwege de zeer lage obligatierente handhaaft ABN AMRO MeesPierson een fors onderwogen belang in obligaties. Door de huidige, onzekere situatie verwacht de private bank dat de obligatiemarkten voorlopig in beweging blijven. Daarom hanteert ABN AMRO MeesPierson binnen de (onderwogen) positie van overheidsobligaties een actief duratiebeleid. “Wanneer de rente stijgt, verkorten we de looptijden van de portefeuille, omdat kortere looptijden minder gevoelig zijn voor rentestijgingen dan langere. Bij een rentedaling doen we het omgekeerde.”

ABN AMRO MeesPierson heeft de positie van overheidsobligaties onlangs iets verkleind, vooral door de verkoop van Spaanse obligaties. Dit komt ten goede aan hoogwaardige Europese bedrijfsobligaties, waarvan de bestaande overweging dus wordt vergroot.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.