Ads Top

Vliegende start voor Verzekeringskaarten

Ruim veertig verzekeringsproducten zijn inmiddels eenvoudig te raadplegen via een Verzekeringskaart. Verzekeraars werken sinds begin dit jaar aan de kaarten die het Verbond heeft ontwikkeld en waarmee consumenten in een oogopslag kunnen zien wat wel en niet gedekt is. De afgelopen weken hebben twaalf verzekeraars de eerste 43 kaarten online gezet. Die zijn al bijna tweeduizend keer geraadpleegd.

De Verzekeringskaarten zijn een initiatief van de sector. Uit onderzoek bleek dat 89 procent van de consumenten snel wil kunnen vinden wat onder de dekking valt. 85 procent verlangt helder taalgebruik. Daarop is in de zelfregulering van het Verbond opgenomen dat voor alle gangbare verzekeringsproducten strikte regels gaan gelden voor het weergeven van de belangrijkste eigenschappen van een polis. Via de zogeheten Verzekeringskaarten.

Verzekeraars introduceren de kaarten nu stapsgewijs met als doel ze eind 2016 allemaal op hun site te hebben. En daarmee zijn ze volop bezig. Zo hebben Aegon, Allianz, Ardenta, DAS, Leidsche Verzekeringen, ZLM en NH1816 de eerste Verzekeringskaarten al online gezet. Maar achter de schermen gebeurt veel meer: er staan in totaal 175 kaarten klaar bij verschillende verzekeraars. Zij gebruiken allemaal dezelfde iconen, maar hebben wel binnen bepaalde grenzen de mogelijkheid de kaarten een eigen huisstijl mee te geven. Het format van de kaarten is nu voor 15 verzekeringen beschikbaar, in 2016 wordt dat aantal met 20 uitgebreid.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.