Ads Top

ABN AMRO start met webcare op Snapchat

ABN AMRO start als eerste Nederlandse bank op Snapchat. Waarschijnlijk is ABN AMRO zelfs de eerste bank ter wereld die naast proactieve communicatie, ook webcare verleent via het kanaal. Met 1 miljoen Nederlandse gebruikers is Snapchat een contactkanaal dat niet langer genegeerd kan worden.

Jeroen van de Ven (ABN AMRO Social Media Manager): “Als een specifieke doelgroep zo massaal voor een nieuw kanaal kiest, moeten we hier als bank in meebewegen. Uiteraard op een toegankelijke manier die past bij het kanaal en door de doelgroep wordt gewaardeerd.”

Sinds dit weekend is ABN AMRO bereikbaar via Snapchat. Men kan er vragen stellen aan de bank, want dat is volgens Van de Ven de basis voor aanwezigheid op een nieuw kanaal. Daarnaast worden er tips & tricks gedeeld die het studentenleven gemakkelijker of voordeliger maken. Deze tips kunnen financieel zijn, maar dat hoeft niet. Het gaat erom dat de doelgroep de tips waardeert en er iets aan heeft. Op deze manier geeft ABN AMRO een vervolg aan de al langer lopende campagne ‘#goedgeregeld’ op Instagram en Facebook.

Onderzoek wijst uit dat studenten van banken meer verwachten dan alleen productcommunicatie. Zij willen dat banken zich inleven in de vragen en onderwerpen waar studenten dagelijks mee te maken hebben en hen helpen bij het maken van keuzes. Ook willen studenten dat een bank begrip toont en helpt bij het realiseren van hun dromen en ambities. ABN AMRO verwacht daar op deze wijze goed op in te spelen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.