Ads Top

ABN AMRO gaat in hoger beroep in Euriborzaken

ABN AMRO gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 11 november 2015 over het verhogen van opslagen voor de hypotheken met het Euribor rentetarief van een aantal van onze klanten.

In 2009 en 2012 heeft ABN AMRO de opslag voor hypotheken met het Euribor rentetarief verhoogd, omdat marktomstandigheden hiertoe aanleiding gaven. Een aantal van onze klanten was het hiermee niet eens. Deze klanten hebben via stichtingen het oordeel gevraagd aan de rechter en die heeft op 11 november 2015 een uitspraak gedaan.

In deze uitspraak staat dat de bepalingen waarop ABN AMRO zich heeft gebaseerd om de opslag te verhogen niet geldig zijn. De rechtbank komt tot dit oordeel door een, naar de mening van de bank, verkeerde uitleg van Europese regels en uitspraken. ABN AMRO vindt dat deze regels onvoldoende aan de orde zijn gekomen tijdens de rechtszaak.

Bovendien vindt de bank dat zij aan de Nederlandse wet heeft voldaan, die stelt dat een verhoging van de opslag niet onredelijk mag zijn. De visie van ABN AMRO is dat de marktomstandigheden aanleiding gaven tot deze verhogingen. Daarom heeft de bank besloten om tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam in hoger beroep te gaan.

Voor klanten verandert er door deze aankondiging op dit moment niets aan hun situatie. ABN AMRO blijft haar klanten op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Als een uitspraak invloed heeft op hun situatie, dan neemt de bank contact met hen op. Klanten hoeven hiervoor zelf niets te doen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.