Ads Top

In drie dagen al meer dan 100 aanmeldingen bij Hypotheekclaim

In drie dagen tijd hebben al meer dan 100 particulieren zich aangemeld als deelnemer bij Stichting Hypotheekclaim. Zij willen allen een claim indienen, omdat zij eraan twijfelen of zij wel het goede advies hebben gekregen van hun adviseur toen ze zijn overgestapt naar een annuïteitenhypotheek. Stichting Hypotheekclaim berekent voor de ingediende claims de exacte schade en zal vervolgens de juridische procedure starten. De hoogste (vermoedelijke) schade die Hypotheekclaim deze week heeft berekend, bedraagt ruim 60.000 euro. Meer dan 2.000 mensen hebben inmiddels de test gedaan om te zien of ze wellicht voor een schadeclaim in aanmerking komen.

Siebe Annema, voorzitter van Stichting Hypotheekclaim: "De deelnemers zeggen over het algemeen verrast te zijn dat ze schade hebben. Veel mensen denken dat het oversluiten naar een hypotheek met lagere rente verstandig is geweest. Maar dat is lang niet altijd het geval voor de huiseigenaar die vóór 2013 ook al een hypotheek had. Dan kan namelijk nog gebruik gemaakt worden van de veel voordeliger fiscale regels van vóór 2013, zelfs als men zekerheid van aflossing op de einddatum van de hypotheek wenst."

"Dit moet een hypotheekadviseur weten en de consument voorrekenen, en daar schort het aan. Er wordt vaak geen overzicht gegeven van de totale netto maandlasten tussen het behouden van de bestaande hypotheek en het oversluiten naar een annuïteitenhypotheek. Zelfs als de netto maandlast aan het begin van de looptijd lager is, kan het betekenen dat over de gehele looptijd van de hypotheek veel te veel wordt betaald."

Annema vervolgt: "Het probleem is dat een consument zelf lastig kan vaststellen of er sprake is van schade. Daarom raden we iedereen aan de eenvoudige test op onze site te doen, om te zien of ze misschien in aanmerking komen voor een schadeclaim."

Huizenbezitters kunnen op de website hypotheekclaim.nl met het beantwoorden van 3 simpele vragen gelijk zien of er mogelijk een verkeerde keuze is gemaakt en welke schade er indicatief is geleden. Een eenmalige bijdrage van 25 euro zorgt ervoor dat een expert zich verdiept in het dossier, de schade berekent en gaat verhalen. Wordt geen claim ingediend, dan ontvangt de deelnemer de 25 euro terug. Wanneer de schade is uitgekeerd, krijgt de consument 85% doorgestort. De overige 15% wordt afgedragen als succesfee. Als er geen schadeverhaal mogelijk blijkt, krijgt de consument niets uitgekeerd, en betaalt hij ook geen verdere kosten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.