Ads Top

Technologische innovatie gaat betalingsverkeer ingrijpend veranderen

Bedrijven verwachten wereldwijd dat de technologische innovatie de komende drie jaar gaat zorgen voor een ingrijpende transformatie van de wijze waarop ondernemingen en consumenten bankieren en betalen.

De ondernemingen voorzien dat betalingen steeds vaker met elektronische betaalmiddelen zullen worden verricht en dat hieraan geen menselijk handelen meer te pas zal komen. Het betalingsverkeer zal in toenemende mate zelfstandig tussen mobiele apparaten worden afgehandeld. Dit blijkt uit het onderzoek ‘The Changing Landscape of Disruptive Technologies’ van KPMG.

In het onderzoek geven ruim achthonderd vertegenwoordigers van grote en middelgrote ondernemingen, durfinvesteerders en startups hun visie op de technologische ontwikkelingen die de komende drie jaar de grootste veranderingen in het wereldwijde zakendoen teweeg gaan brengen.

Uit het onderzoek van KPMG blijkt dat ruim 40 procent van de onderzochte bedrijven verwacht dat digitale betaalmiddelen het huidige betalingsverkeer volledig zullen veranderen.

De forse investeringen in fintech en de veranderende behoeften van klanten zullen ook de wijze waarop de consument omgaat met financiële producten aanzienlijk veranderen. De gebruikte technologieën zijn in hoge mate schaalbaar op mobiele platformen. Hierdoor zal ook de wijze waarop wij kunnen lenen, investeren en verhandelen fors worden uitgebreid. Deze veranderingen zullen ingrijpende gevolgen hebben voor de manier waarop bedrijven omgaan met hun klanten. Zij zullen in toenemende mate gebruik gaan maken ‘platformification’, waarbij zij producten en diensten gecombineerd aanbieden op mobiele platformen.”

Bijna de helft van de onderzochte bedrijven ziet het gemak van een voortdurende bereikbaarheid en verbondenheid met het internet als het grootste voordeel voor de consument.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.