Ads Top

Als de erfenis een last wordt

Een erfenis bestaat uit bezittingen én uit schulden. Erfgenamen die rekeningen voor de overledene betalen of de inboedel opruimen, accepteren automatisch de nalatenschap. Dit kan voor vervelende financiële verrassingen zorgen.

Een overlijden is ingrijpend. Er moet ook veel tegelijk worden geregeld. Toch kan het goed zijn om eerst even langer na te denken. Erfgenamen kunnen namelijk te maken krijgen met schulden in een erfenis, waarschuwt Netwerk Notarissen. Uit de Monitor Schulderfenissen van dit samenwerkingsverband van notariskantoren blijkt dat meer Nederlanders in het afgelopen jaar een erfenis hebben geweigerd of alleen hebben aanvaard als er geen schulden waren.

Wie erft krijgt niet alleen meubels, sieraden, een huis of geld. Ook als er schulden zijn, gaan die over op de erfgenamen. Erfgenamen moeten beter beschermd worden tegen zulke schulden, vindt Lucienne van der Geld, juridisch directeur van Netwerk Notarissen. “De wet zegt dat als je je als erfgenaam hebt gedragen, je geen keuze meer kunt maken. Je hebt dan de erfenis zonder voorwaarden geaccepteerd en moet de schulden uit eigen zak betalen als er meer schulden dan bezittingen zijn

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.