Ads Top

VEB dagvaardt Volkswagen

Beleggersvereniging VEB heeft eind vorige week Volkswagen voor de Nederlandse rechter gedagvaard in de nasleep van het sjoemelsoftwareschandaal. Volkswagen heeft haar aandeelhouders misleid door onjuiste en misleidende uitlatingen. In de handelsdagen na het uitkomen van het schandaal verloor het aandeel Volkswagen ruim 35 procent van haar waarde.

Volkswagen heeft onrechtmatig jegens haar aandeelhouders gehandeld door onjuiste en misleidende uitlatingen te doen over het vermogen van de Volkswagen auto's en de stikstofoxiden-uitstoot, terwijl bewust met behulp van de sjoemelsoftware de uitstootresultaten werden gemanipuleerd. Ook de Volkswagen jaarrekeningen over 2008-2014 gaven geen getrouw beeld van de behaalde verkopen en winsten. De resultaten zijn immers behaald door de nodige kunstgrepen.

Tot slot deed Volkswagen de markt en haar aandeelhouders geloven dat zij duurzaamheid hoog in het vaandel had staan. Ten onrechte; zo informeerde Volkswagen op 11 september 2015 – twee weken voor de publiekelijke ontmaskering – de markt nog met haar koppositie in de Dow Jones Sustainability Index: “Volkswagen is world’s most sustainable automotive group”. Dit terwijl VW wist dat de uitstootresultaten van haar dieselauto’s werden gemanipuleerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.