Ads Top

Nog veel onduidelijkheid over nieuwe internationale regels tegen belastingontduiking

Banken constateren dat er bij hun klanten veel vragen leven over de nieuwe internationale regels om belastingontduiking tegen te gaan.

Vorig jaar sprak de Nederlandse regering met 95 andere landen af om financiële gegevens van hun inwoners uit te wisselen via de zogenoemde Common Reporting Standard (CRS). Op grond hiervan moeten banken hun klanten sinds dit jaar vragen om een verklaring over hun fiscale woon- of vestigingsplaats. Als een persoon of bedrijf fiscaal woont of gevestigd is in een ander land dat bij CRS is aangesloten, moet de financiële instelling gegevens over de rekening van die klant doorgeven aan de Belastingdienst.

Doordat veel klanten niet op de hoogte zijn van de nieuwe wet CRS die vorig jaar door het parlement werd aangenomen stuit de verklaring die banken vragen op veel onbegrip. Ook hebben klanten moeite met het bepalen van hun fiscale woon- of vestigingsplaats en vinden ze het lastig om hier goede informatie over te vinden. Meer informatie is te vinden op de website van de Belastingdienst.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.