Ads Top

ABN AMRO: 2015 recordjaar duurzame beleggingen

Klanten van ABN AMRO en ABN AMRO MeesPierson beleggen steeds meer in duurzame beleggingen. In 2015 groeiden de duurzame beleggingen naar een recordhoogte van 6,3 miljard euro, waarvan ongeveer 3,7 miljard euro van klanten in Nederland. Dat is een stijging van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder. In 2016 verwacht de bank een verdere toename.

Het vermogen dat via vermogensbeheer voor klanten duurzaam werd belegd steeg naar circa 5,3 miljard voor vermogensbeheer wereldwijd, waarvan ruim 3 miljard in Nederland. Dat is een stijging van 22 procent wereldwijd ten opzichte van een jaar eerder. Voor Nederland is dat een toename van 11 procent.

Ook klanten die zelf belegden of met advies kozen voor duurzame beleggingen, wereldwijd in totaal ongeveer 982 miljoen, waarvan circa 678 miljoen in Nederland. Dat is vergelijkbaar met het jaar daarvoor.

Jos ter Avest, Algemeen Directeur ABN AMRO MeesPierson: “De interesse in duurzame beleggingen groeit al jaren. Onze klanten laten daarmee zien dat duurzaamheid ook in geldzaken voor hen een hoofdzaak is. Wij denken dat de vraag naar duurzame beleggingsproducten de komende jaren verder zal stijgen. Duurzame beleggingen doen qua risico en rendement niet onder voor traditionele beleggingen.”
 
De duurzame beleggingsportefeuille van de bank bestaat uit beleggingen in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen én een aantrekkelijk rendement weten te behalen. Deze bedrijven lopen voorop bij het vinden en behouden van de balans tussen mensen, leefomgeving en winst.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.