Ads Top

Nederlander heeft gemiddeld 35 euro op zak

Nederlanders hebben nog steeds contant geld op zak. Gemiddeld hebben ze 35 euro in hun portemonnee. Mannen hebben meer contant geld bij zich dan vrouwen. Wanneer Nederlanders met pin betalen checkt een kwart vaak van te voren of ze nog genoeg geld op hun rekening hebben. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.002 Nederlanders.

Negen op de tien Nederlanders hebben nog steeds munt- of briefgeld in hun portemonnee, gemiddeld 35 euro. Opvallend is dat mannen meer geld (40 euro) bij zich dragen dan vrouwen (29).

Na een contante betaling controleert 77 procent het wisselgeld tot op de euro nauwkeurig. Zes op de tien vijftigplussers controleren het wisselgeld zelfs tot op de cent. Bij jongeren van 18-34 jaar is dit slechts 44 procent. Bijna de helft van de Nederlanders gaat niet terug als ze er buiten achter komen dat ze 10 euro te veel terug kregen.

Bijna de helft maakt gebruik van een app voor mobiel bankieren. Jongeren van 18-34 jaar maken hier vaker gebruik van (60 procent) dan 50-plussers (37 procent). Een kwart checkt bij minimaal de helft van de pinbetalingen vooraf zijn saldo.

Eén op de vijf Nederlanders staat weleens met een ontoereikend saldo aan de kassa.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.