Ads Top

Petra van Hoeken voorgedragen als Chief Risk Officer Rabobank

De Raad van Commissarissen heeft het voornemen Petra van Hoeken (1961) te benoemen tot Chief Risk Officer (CRO) en lid van de Raad van Bestuur van Rabobank. De benoeming van Petra van Hoeken wordt ter toetsing voorgelegd aan de toezichthouders en ter advisering aan de Ondernemingsraad. Als de vereiste goedkeuringsprocedures zijn afgerond worden nadere mededelingen gedaan. De functie van CRO is sinds 1 januari 2016 vacant en wordt tijdelijk vervuld door bestuursvoorzitter Wiebe Draijer.

Petra van HoekenWout Dekker, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "De Raad van Commissarissen is zeer verheugd over de voordracht van Petra van Hoeken. Zij beschikt over de geschikte kennis en ervaring om de Raad van Bestuur als CRO te versterken.”
 
Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer: “Petra van Hoeken heeft een voor de Rabobank zeer geschikte achtergrond en ik zie haar als een grote aanwinst voor ons team. De Raad van Bestuur ziet uit naar haar komst en de toekomstige samenwerking.”
 
Petra van Hoeken heeft jarenlange ervaring op het gebied van risicomanagement in het bankwezen. Ze trad eind 2011 toe tot de Raad van Bestuur van NIBC als Chief Risk Officer. Vanaf 2008 was ze werkzaam bij RBS als Chief Risk Officer voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met als aandachtsgebied krediet-, markt-, operationeel en regelgevingsrisico en compliance. Daarvoor bekleedde ze bij ABN AMRO verschillende commerciële en riskfuncties in het internationale netwerk.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.