Ads Top

'Tien grootste levensverzekeringsmaatschappijen investeren in dierenleed'

De tien grootste levensverzekeringsmaatschappijen in Nederland investeren samen voor 1 miljard euro in zes modehuizen die bont en krokodillen- en slangenleer verwerken in kleding, tassen en schoenen. Bont voor Dieren roept iedereen op de eigen verzekering te checken op het investeringsgedrag.

Het overgrote deel van de investeringen door verzekeraars wordt gedaan in de modehuizen Louis Vuitton, Burberry en Kering.

In Europa worden nertsen vergast en wasbeerhonden en vossen gedood door middel van anale elektrocutie. Buiten Europa worden wilde dieren met wildklemmen gevangen, doodgeslagen en daarna gevild. Voor de productie van exotisch leer worden reptielen levend gevild, pythons verdronken en bij krokodillen worden ruggenwervels gebroken om ze lam te leggen. De dieren lijden aan stress, gedragsstoornissen en zij verwonden zichzelf en elkaar. In alle gevallen betekent dit afschuwelijk en overbodig dierenleed.

Uit recent onderzoek van Bont voor Dieren en de Dierenbescherming blijkt dat maar liefst 84 procent van de Nederlandse bevolking het doden van dieren voor bont onacceptabel vindt. Bovendien is de productie van bont sinds 2013 in Nederland verboden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.