Ads Top

Bij twijfel niet klikken

Nederlanders hebben hun online veiligheid beter voor elkaar dan de meeste andere Europeanen. Maar criminelen zijn vindingrijk. Hoe voorkomt u dat u het slachtoffer wordt van valse e-mails?

Eerder deze week vroeg de Europese Commissie aandacht voor veilig gebruik van online technologieën en mobiele telefoons. Internetgebruikers in Nederland en Tsjechië hadden in 2015 het minst vaak te kampen met een online veiligheidsprobleem, blijkt uit onderzoek van Eurostat. Ook hebben Nederlanders relatief weinig last van computervirussen.

Toch blijft vooral de hoeveelheid nepmails die criminelen versturen een plaag, stelt de Fraudehelpdesk. Volgens de helpdesk komen er de laatste maanden veel meldingen binnen over valse e-mails. Ook misbruiken oplichters steeds vaker namen en logo’s van bekende ondernemingen voor frauduleuze ‘sms-en-win-acties’. Deze nepberichten zien er vaak bedrieglijk echt uit. Wie hierop ingaat, gaat ongemerkt een sms-abonnement aan. Zo kunnen slachtoffers veel geld verliezen, stelt Ellen Prummel van de Fraudehelpdesk.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.