Ads Top

TOM publiceert rapport over liquiditeit optiebeurzen

TOM maakt een rapport openbaar over de liquiditeit van alle Nederlandse opties op de verschillende beurzen. Hierin voorziet zij in de behoefte van de markt die ontstaat met de introductie van MiFID II per 2017.

Met de introductie van MiFID II zijn banken en brokers verplicht om 'toereikende' maatregelen te nemen voor hun klanten om bij de uitvoering van onder andere optie transacties het beste resultaat te behalen. Daarbij dient de bank of broker te bepalen welke beurzen zij aanbiedt aan haar klanten voor uitvoering van klantenorders en jaarlijks de top-vijf beurzen openbaar te maken waarop is gehandeld.

Ter ondersteuning van deze keuze publiceert TOM een rapport waarin per optie-klasse wordt beoordeeld welke beurs hoeveel procent van de tijd de beste prijs geeft. Dit onderzoek is zelfstandig uitgevoerd door Markit, een marktleider in het analyseren van kapitaalmarkten, in opdracht van TOM en behelst een vergelijking van de beurzen Eurex, Euronext en TOM.

Over de gerapporteerde periode (december 2015) blijkt volgens het rapport van Markit ondermeer dat TOM gemiddeld 76% van de handelsdag de beste quotes in aandelenopties heeft, Euronext 73% en Eurex 34%.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.