Ads Top

a.s.r. neemt BNG Vermogensbeheer over van BNG Bank

a.s.r. neemt BNG Vermogensbeheer over van BNG Bank. Met de overname versterkt a.s.r. haar positie op de Nederlandse markt voor extern vermogensbeheer, met name in de (semi) publieke- en de pensioensector. Het voltallige team van BNG Vermogensbeheer treedt bij a.s.r. in dienst, zodat a.s.r. direct gebruik kan maken van de expertise van BNG Vermogensbeheer. 

BNG Vermogensbeheer heeft een leidende positie als vermogensbeheerder voor de (semi) publieke sector. Het vermogen onder beheer bedraagt bijna EUR 5 miljard. BNG Vermogensbeheer heeft een divers klantenportfolio die voornamelijk bestaat uit decentrale overheden, zorg- en onderwijsinstellingen, universiteiten, netwerkbedrijven, woningcorporaties, goede doelen en vermogensfondsen, bedrijfstakpensioenfondsen en zorgverzekeraars. Deze worden bediend met op maat samengestelde portefeuilles en gespecialiseerde beleggingsfondsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zelfontwikkelde technieken en modellen.

Het volledige team van BNG Vermogensbeheer (10 FTE) gaat deel uitmaken van het onderdeel Group Asset Management van a.s.r., waarmee de continuïteit van de dienstverlening aan bestaande relaties gewaarborgd is. De klanten van BNG Vermogensbeheer krijgen door de overname toegang tot de expertise van een van de grootste vermogensbeheerders van Nederland. Het gaat onder meer om expertise op het gebied van strategische en tactische asset allocatie en het beheer van beleggingsportefeuilles en beleggingsfondsen in specifieke beleggingscategorieën zoals Europese aandelen en obligaties.

Met de overname van BNG Vermogensbeheer zet a.s.r. een stap in haar ambitie om een belangrijke plaats te vervullen op het gebied van vermogensbeheer voor externe partijen.

De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 worden afgerond en is onder voorbehoud van goedkeuring van toezichthouders. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.