Ads Top

5.400 kijkers tijdens vijfde LYNX Beleggersdebat

Gisteren werd voor de vijfde maal het LYNX Beleggersdebat uitgezonden. Live vanuit Beursplein 5 gaven onder leiding van presentatrice Janneke Willemse de beleggingsanalisten Jim Tehupuring (ProBeleggen), Willem Middelkoop (Commodity Discovery Fund), André Brouwers (Beleggingsinstituut) en Corné van Zeijl (Actiam) hun 3 beleggingstips voor 2016. In totaal keken 5.426 beleggers naar het debat, die nu allen 12 beleggingstips rijker zijn.

De analisten hadden voor elke tip twee minuten de tijd om een toelichting te geven. Zoals elk jaar hadden de kijkers het voor het zeggen. Nadat de tip gegeven was, kregen zij de mogelijkheid om via een poll aan te geven wat zij van de beleggingstip vonden.

De beleggingstips van vorig jaar leverden gemiddeld gezien een rendement op van 30%. Daarbij was de best gewaardeerde tip van vorig jaar tevens de best presterende. Ion Beam Application, een tip van Jim Tehupuring, wist 148% te stijgen in het afgelopen beursjaar. Dit jaar werd wederom een tip van Jim Tehupuring het best gewaardeerd door de kijker thuis, namelijk short Heineken. Zal de best gewaardeerde tip van dit jaar opnieuw een schot in de roos blijken?

In het tweede gedeelte van het debat gingen de analisten met elkaar in discussie over relevante beursgerelateerde onderwerpen. Wat verwachten zij van de olieprijs in 2016? Is Royal Dutch Shell tegen de huidige koers koopwaardig? Wat te maken van de crash in China? Wat zal de invloed van centrale bankiers zijn op de wereldwijde markten? Is de daling van de beurzen in de eerste dagen van het nieuwe jaar een voorteken voor de rest van het jaar? Presentatrice Janneke Willemse wist de kemphanen goed in toom te houden, wat resulteerde in felle en zeer interessante discussies .

Aan het einde van het debat konden de kijkers wederom hun mening geven. Welke analist vonden zij in de discussie het meest overtuigend? Gezamenlijk met de uitslagen van eerdere de polls over de tips in het eerste gedeelte van het debat, werd bepaald welke analist de winnaar werd van het beleggersdebat. Met een nipte voorsprong werd Jim Tehupuring uitgeroepen tot winnaar van het LYNX Beleggersdebat 2016. Hiermee volgt hij André Brouwers op, die het debat in eerdere edities drie keer wist te winnen.

Hieronder vindt u de tips uit het debat. Voor een toelichting en argumentatie van de beleggingsanalisten kunt u hier het debat terugkijken. Daarnaast gaan de vier analisten de komende maand allen in een apart webinar dieper in op hun persoonlijke 3 tips en bespreken zij hun visie over 2016 tijdens de LYNX Masterclasses.

Jim Tehupuring, ProBeleggen
1. Verkoop Heineken (HEI)
2. BNP Rendement Certificaat op ASML
3. Euronav (EURN)

Willem Middelkoop, Commodity Discovery Fund
1. Silver Wheaton (SLW)
2. NeXGen Energy (NXE)
3. Sprott Physical Platinum and Palladium Trust (SPPP)

André Brouwers, Beleggingsinstituut
1. AEX call dec'19 300
2. Royal Dutch Shell + put dec'20 10 (RDSA)
3. Putspread S&P jun'16 1800/1600

Corné van Zeijl, Actiam
1. Wereldhave (WHA)
2. PostNL (PNL)
3. Heijmans (HEIJM)

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.