Ads Top

Buffer is noodzakelijke reservepot

De wasmachine, de ijskast, de computer, de auto. Ze kunnen allemaal kapot gaan. Als dan ook nog het huis een verfbeurt nodig heeft en de rekeningen blijven binnenstromen, is het toverwoord: buffer. Is uw reservepot groot genoeg?

Bijna alles in en rond het huis is een keer aan vervanging toe. Met de BufferBerekenaar van het Nibud kunnen consumenten uitrekenen hoeveel geld ze achter de hand moeten hebben voor grote, noodzakelijke en onverwachte uitgaven. In samenwerking met ING heeft het Nibud de BufferBerekenaar geactualiseerd. Nieuw is de persoonlijke adviesbuffer. “Consumenten kunnen hiermee meteen zien hoeveel geld er nodig is, zonder dat ze een lening hoeven af te sluiten of hun levensstijl moeten aanpassen”, zegt Gabriëlla Bettonville van het Nibud.

Met de persoonlijke adviesbuffer is het reservebedrag onderverdeeld in 5 onderdelen: vervanging van de inventaris (zoals computer, koelkast, wasmachine), onderhoud aan huis en tuin, onverwachte rekeningen en onderhoud en vervanging van de auto. Bettonville: “Daarmee laten we nu zien waarvoor het bufferbedrag echt bedoeld is. Door het in deze vijf blokjes te vatten, kun je ook zelf inschatten hoeveel geld je voor bepaalde zaken apart wilt zetten.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.