Ads Top

Slapende tegoeden: hoe zit dat?

Het tv-programma Kassa besteedde zaterdag aandacht aan slapende tegoeden. Als er sprake is van een slapend tegoed dan keert ABN AMRO dat op verzoek altijd uit, ook na de wettelijke verjaringstermijn van 20 jaar, zegt de bank. Er moet dan wel sprake zijn van een tegoed. Er is niet automatisch sprake van een slapend tegoed als iemand in het bezit is van een oud spaarbankboekje dat niet is afgestempeld. Spaarbankboekjes zijn namelijk eind jaren zeventig vervangen door spaarrekeningen en saldi zijn daar naar overgegaan.

'Als een klant een oud spaarbankboekje van een (rechtsvoorganger van) ABN AMRO heeft waarvan hij wil weten of de tegoeden nog bij ABN AMRO op een rekening staan, zullen wij eerst nagaan naar welke spaarrekening de tegoeden van het spaarbankboekje destijds zijn overgeboekt, en of het tegoed nog op een spaarrekening staat.'

Als een spaarrekening wordt opgeheven, dan betekent dat dat er geen saldo meer op staat. Een rekening kan namelijk niet worden gesloten als er nog een tegoed is. Voor de opheffing van de rekening wordt het tegoed opgenomen of overgeboekt naar een andere rekening.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.