Ads Top

Allianz lanceert online pensioenatlas

Wereldwijd veranderen pensioenvoorzieningen continu. Allianz introduceert daarom de Allianz Global Pension Atlas. Deze interactieve tool brengt pensioensystemen over de hele wereld in kaart. Daarnaast geeft de tool inzicht in de financiële duurzaamheid van pensioenstelsels en de mate waarin pensioenen in een adequaat pensioeninkomen kunnen voorzien. Volgens Allianz is de pensioenatlas onmisbaar in deze tijd waarin steeds meer gediscussiëerd wordt over de houdbaarheid van pensioenstelsels.

De Global Pension Atlas is een initiatief van International Pensions en bundelt alle onderzoeken en deskundigheid van Allianz over pensioenen. Het idee achter de pensioenatlas is om kennis te delen over pensioenproblemen en -successen in andere landen. Met deze tool is Allianz behulpzaam aan overheden en internationale ondernemingen.

De pensioenatlas houdt ook rekening met de Pension Sustainability Index van Allianz. Die analyseert de situatie van pensioensystemen overal ter wereld en weerspiegelt de houdbaarheid van een pensioenstelsel op lange termijn. Gebruikers zien bijvoorbeeld in één oogopslag hoe het wereldwijd gesteld is met demografische ontwikkelingen en overheidsfinanciën. Nederland staat op de vijfde plaats in de Pension Sustainability Index, waarbij vijftig landen zijn beoordeeld op houdbaarheid van het pensioenstelsel.

Uit de atlas valt af te lezen dat Nederland een koppositie inneemt als het gaat om de combinatie van de Retirement Income Adequacy Indicator en de Pension Sustainability Index. “Deze hoge positie wordt veroorzaakt door de goede balans tussen overheids- en beroepspensioen: het Nederlandse pensioenstelsel is gebouwd op evenwichtige pijlers van overheidspensioen, beroepspensioen en lijfrentes. Dit betekent dat het Nederlandse stelsel bestand is tegen een toenemende levensverwachting en groeiende druk op overheidsfinanciën, en tegelijkertijd een adequaat pensioen kan leveren,” aldus Boeve.

Beeldmateriaal

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.