Ads Top

Berekenen premiekosten autoverzekering het gemakkelijkst in Nederland

Wanneer een auto moet worden verzekerd in Nederland, dan kan dat eenvoudig via vergelijkingswebsites. Met enkel het kenteken van de auto, de postcode met huisnummer, geboortedatum, aantal schadevrije jaren en het jaarlijkse verbruik is de goedkoopste premie al berekend. Maar dat is niet in elk Europees land het geval. 

Goedkoopsteautoverzekering.net heeft onderzoek gedaan naar de verschillen in premie in verschillende Europese landen. Er zijn vier landen met elkaar vergeleken, namelijk Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Uit de premieberekeningen werden er in Duitsland, Frankrijk en Engeland meer zaken gevraagd van de desbetreffende persoon dan in Nederland.

In Duitsland, Frankrijk en Engeland zijn persoonlijke gegevens zoals het geslacht, beroep en burgerlijke staat van belang voor het berekenen van de premie. In Frankrijk wordt er bijvoorbeeld ook gevraagd of de licentie weleens is geschorst of geannuleerd. Terwijl het in Nederland vooral gaat om het type auto, de woonplaats en het aantal schadevrije jaren waarover iemand beschikt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.