Ads Top

Belangrijke overwinning voor gedupeerden in proefproces woekerpolissen

Voor gedupeerden met een woekerpolis van Achmea (Centraal Beheer), NN en ASR is donderdag een belangrijke overwinning geboekt in de woekerpolisaffaire. In een proefproces dat wordt begeleid door belangenorganisatie Wakkerpolis heeft de Commissie van Beroep van Kifid verzekeraar Achmea veroordeeld tot een schadevergoeding van bijna 20.000 euro.

Achmea heeft haar klant volgens Kifid niet voldoende geïnformeerd over de hoogte van de overlijdensrisicopremies en het zogenoemde hefboomeffect. De door verzekeraars in 2008 opgestelde Tegemoetkomingsregeling vindt het Kifid onvoldoende. De klant in deze proefprocedure kreeg daaruit EUR 2.000,-, maar het Kifid vindt dat dat ca. tien keer zoveel moet zijn.

De uitspraak is gedaan door de Commissie van Beroep van het Kifid en daarmee definitief. De norm die het Kifid neerlegt in de uitspraak is één op één toepasbaar op alle beleggingsverzekeringen van Achmea, NN en ASR (Waerdye) die verband houden met een hypotheek of pensioenvoorziening. De schade voor de verzekeraars alleen al in verband met dit hefboomeffect begroot Wakkerpolis op minstens 4 miljard euro.

‘De volhouder wint, dat is wel duidelijk’, aldus advocaat Adriaan de Gier van Wakkerpolis. De Gier: ‘Het Kifid heeft hard uitgehaald naar Achmea en de norm die ze neerlegt is richtinggevend voor alle hypotheek- en pensioenpolissen met een hoge overlijdensrisico-verzekering. Dat zijn er volgens onze schattingen ca. 500.000, met een gemiddelde schade per polis van ca. EUR 8.000 – 10.000.’

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.