Ads Top

Beleggingsexperts: beleggers moeten een pragmatische koers varen

Beleggers opereren nog steeds in een lastige, volatiele markt. Daarover zijn de beleggingsstrategen van drie grote Nederlandse banken het eens. Maar ze brengen ieder ook interessante nuances aan bij hun visie op de financiële markten en op beleggen.

 “Dit jaar wordt het jaar van de normalisatie waarin we afkicken van het ruimte monetaire beleid”.  Dat stelt Han Dieperink, chief investment officer bij Rabobank. Het valt hem tevens op dat veel beleggers de volatiliteit niet meer gewend zijn. “Dat zijn deels nieuwe beleggers die van sparen via obligaties bij aandelen terecht zijn gekomen en nog nooit een stevige correctie hebben meegemaakt. Die beleggers zijn in de afgelopen jaren in de zoektocht naar rendement ingestapt.”

 Nathan Levy, investment manager bij ING, ziet dat beleggers de volatiliteit op de aandelenmarkt anders beleven. “Het merendeel ziet de recente koersdalingen als een instapmoment. Dat was een paar jaar geleden wel anders.” Pim Lausberg, portefeuillemanager aandelen bij ABN Amro, spreekt van een “uitdagende situatie met aandelenkoersen op hoge niveaus en alternatieven die nog sterker zijn gestegen. Daardoor vragen beleggers zich af waar ze heen moeten met hun geld.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.