Ads Top

Kansen voor beleggen in Peer-2-Peer-Platforms voorlopig alleen in VS en VK

Wie serieus in MarketPlace Lending wil beleggen op een professioneel niveau, moet voorlopig in de VS en het Verenigd Koninkrijk zijn. China staat internationaal op een derde plaats. Het vasteland van Europa blijft achter door verdeeldheid in regelgeving en er zijn te weinig leningen om interessant te zijn voor grote professionele beleggers.

Dit zijn de belangrijkste conclusies van een onderzoek van HJCO Capital Partners uit Rotterdam.

MPL is een sterk opkomende financiële industrie. Het heeft een belangrijke potentiële markt en zal naar verwachting groeien als een sterke concurrent van traditionele financiële instellingen, met name op de drie belangrijkste markten: het VK, de VS en China.

De meest financieringsplatforms waarin je kunt beleggen, delen gemeenschappelijke kenmerken: ze zijn zeer transparant, goed georganiseerd en beheerd, en hebben een sterke financiële basis. Leners zijn goed geprofileerd en risicomodellen zijn sterk ontwikkeld en voortdurend verbeterd als gevolg van meer beschikbare gegevens.

De regelgeving is ook een belangrijke factor voor beleggers. Europa is het nog niet eens over een uniforme aanpak en China is nog steeds niet transparant genoeg voor beleggers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.