Ads Top

Banken zetten nieuwe stap om kosten van beleggen inzichtelijk te maken

Beleggers krijgen van hun bank in 2016 een overzicht van de daadwerkelijk gemaakte kosten van hun beleggingsportefeuille. Daarmee zetten banken een nieuwe stap in het verder inzichtelijk maken van de kosten van beleggen.

De banken lopen daarmee vooruit op de Europese MIFiD2-wetgeving die per 3 januari 2017 van kracht wordt. Sinds vorig jaar krijgen beleggers al inzicht in de geschatte kosten van zowel de dienstverlening als het product op basis van een voorbeeldportefeuille. Vanaf 2016 krijgt iedere klant, op één heldere overzichtspagina, naast zijn persoonlijke bancaire kosten van het afgelopen jaar nu ook inzicht in de doorlopende kosten van de producten in zijn beleggingsportefeuille.

Klanten kunnen op basis van de factoren risico, rendement en kosten een afgewogen keuze maken voor een beleggingsdienstverlener of een portefeuille. Door de transparantie op deze gebieden verder te verbeteren, stellen banken de klant beter in staat afgewogen keuzes te maken.

Beleggen is - naast sparen of bijvoorbeeld aflossen op de hypotheek - één van de manieren om vermogen op te bouwen. Private vermogensopbouw wordt - door de versobering van de collectieve voorzieningen door de overheid op een breed terrein (ouderdom, zorg, werkloosheid, studie) - voor consumenten steeds belangrijker. Banken willen eraan bijdragen dat klanten hun persoonlijke doelen rond inkomen en vermogen kunnen realiseren en zien goede beleggingsdienstverlening dan ook als een grote verantwoordelijkheid.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.