Ads Top

App ‘Echt of Vals’ nu ook beschikbaar voor Android

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een app ontwikkeld waarmee het publiek de eurobiljetten kan checken. Door een biljet met de camera van de telefoon nauwkeurig te scannen, kan de app ‘Echt of Vals’ de echtheidskenmerken herkennen. Na het uitbrengen van de app voor Apple iPhone (versie 5 en hoger) in 2015, is deze nu ook beschikbaar voor de Android 4.2 en hoger, voor de volgende toestellen: Samsung S4, S5 en S6 en Nexus 5 en 6. De Android app is geschikt voor de biljetten van 20 en 50 euro, de biljetten die het meest vervalst worden.

DNB brengt de app uit voor een beperkt aantal Android toestellen. Reden hiervoor is dat de Echt of Vals app de camera van de telefoon gebruikt om het biljet heel nauwkeurig te analyseren. Daarvoor is een hoge camera resolutie noodzakelijk, van minstens 12 megapixels, maar ook de lichtgevoeligheid is erg belangrijk voor een goede analyse. Bovendien is er veel rekenkracht nodig. De app kon om die reden niet voor alle Android toestellen aangepast worden. Er zijn een aantal veel voorkomende toestellen gekozen die voldoen aan de eisen. Er is een verschil ten opzichte van de iPhone versie van de app, voor een aantal biljetten wordt de analyse verstoord door reflecties van de flits op de biljetten. Dit is de reden dat de Android app alleen werkt met de 20 en 50 euro biljetten.  

De Echt of Vals app is gratis verkrijgbaar in deGoogle Play Storevoor Samsung S4, S5 en S6 en Nexus 5 en 6, voor Android versies vanaf 4.2, en in deiTunes App Storevoor iPhone 5 en hoger.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.