Ads Top

Waarom we pensioen moeilijk vinden

De oude dag. Daar denken de meeste Nederlanders liever niet te veel over na. Wie even door de zure appel heenbijt, weet hoe het appeltje voor de dorst bij pensioen uitpakt.

Zo’n 35 procent van de Nederlandse huishoudens spaart te weinig ten opzichte van hun pensioenwens. De helft spaart juist meer voor het pensioen dan wat ze zelf zeggen nodig te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Netspar, denktank op het gebied van pensioen. De pensioenopbouw verschilt sterk per huishouden, is de conclusie van de onderzoekers. Er is een groep die te veel spaart, maar een behoorlijk groot deel van de Nederlanders kan straks niet aan zijn levensstandaard voldoen.

De uitkomsten van het onderzoek geven aan dat je pensioenen van Nederlanders niet over één kam kunt scheren, stelt Marten van Garderen van het ING Economisch Bureau. “Als je altijd in loondienst bent geweest en premies hebt afgedragen, en het huis bijna hebt afbetaald, hoef je weinig zorgen te hebben over zoiets als een pensioengat. Maar dat ligt anders voor een zzp’er die moeite heeft om het hoofd boven water te houden en die niets aan het pensioen heeft gedaan.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.