Ads Top

Extra kosten bovenop incassokosten: mag dat?

Als je een rekening niet betaalt en ook niet reageert op een aanmaning, dan kan je uiteindelijk een incassobrief ontvangen. In de Wet Incassokosten (WIK) staat precies geregeld hoeveel aan incassokosten in rekening mag worden gebracht. Toch worden daar soms extra kosten bovenop in rekening gebracht. Mag dat?

Geoffrey Bergman heeft een rekening van Telfort niet betaald. Ook de aanmaning heeft hij niet betaald en uiteindelijk ligt er een incassobrief van incassobureau Lindorff op de mat. In die brief wordt hij gemaand het openstaande bedrag van €42,63 te betalen en daar bovenop €48,40 aan incassokosten.

De hoogte van de incassokosten ligt wettelijk vast. In het geval van Bergman gaat het om een rekening van €42,63. De incassokosten bedragen €40. Bergman ziet dat Lindorff daar een bedrag van €8,40 bij optelt. Volgens Lindorff zijn die incassokosten verhoogd met een percentage dat gelijk staat aan de te verrekenen BTW. Dat mag niet, volgens Bergman. die zelf juridisch adviseur is. Lindorff brengt die extra kosten ten onrechte in rekening.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.