Ads Top

Delta Lloyd vernieuwt arbeidsongeschiktheidverzekeringen

Delta Lloyd introduceert een vernieuwd aanbod van arbeidsongeschiktheidverzekeringen (AOV) voor zelfstandig ondernemers. In plaats van een Sommen-AOV met schade-elementen, zijn er nu twee afzonderlijke verzekeringen. Zo is er een Sommen-AOV waarbij de uitkering bij arbeidsongeschiktheid niet gerelateerd is aan het inkomen van een verzekerde. Daarnaast is er een Schade-AOV waarbij alleen de werkelijke inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid vergoed wordt. Door de opsplitsing in twee verzekeringen zijn de AOV’s eenvoudiger geworden en sluiten ze beter aan bij de behoefte van ondernemers.

Arjan Nollen, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd: “De verzekeringsadviseurs waar Delta Lloyd mee samenwerkt, hebben een cruciale rol gespeeld bij de ontwikkeling van onze vernieuwde arbeidsongeschiktheidverzekeringen. Via workshops en via onze website konden adviseurs suggesties geven voor verbeteringen. Deze vormen de basis van ons vernieuwde AOV-aanbod.”
Naast de opsplitsing in een Sommen- en een Schade-AOV, heeft Delta Lloyd nog een aantal andere verbeteringen doorgevoerd:
  • Zuiver arbeidsongeschiktheidscriterium bij de Sommen-AOV: bij de beoordeling van arbeidsongeschiktheid kijkt Delta Lloyd naar het beroep van de verzekerde en niet naar mogelijke aanpassingen van werkzaamheden en taken. Ook brengt Delta Lloyd inkomsten die de ondernemer tijdens arbeidsongeschiktheid ontvangt niet in mindering bij de vaststelling van de uitkering.
  • Jaarlijks onderhoud: verzekerden mogen hun verzekerde bedragen jaarlijks met maximaal 10% verhogen zonder aanlevering van uitgebreide medische gegevens.
  • Geen keuringsgrens: Delta Lloyd hanteert (bij aanvang van de verzekering) geen inkomensgrens meer om te bepalen of een medische keuring en bloedonderzoek nodig zijn. Deze grens lag voorheen bij aanvragen boven de € 75.000.
  • Verbeterde premiestelling.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.