Ads Top

Nog twee weken voor aangifte inkomstenbelasting

Vanaf vandaag hebben mensen nog twee weken de tijd voor hun aangifte. Die moet voor 1 mei binnen zijn. De Belastingdienst wijst mensen op het tijdig doen van aangifte met buitenreclame op stations en langs de weg. De boodschap van deze campagne is: “April wordt met de minuut korter”. Tot nu toe hebben 7 miljoen mensen hun belastingaangifte ingediend.

Dit jaar kunnen mensen in maart en april aangifte doen. Online via Mijn Belastingdienst of met de app Aangifte 2014. Wie voor 1 juli bericht wil ontvangen, moest de aangifte voor 15 april indienen. Die garantietermijn is nu verstreken. Als de aangifte voor 1 mei binnen is, probeert de Belastingdienst ook voor 1 juli bericht te sturen.

Om overbelasting van de systemen te voorkomen, is door de fiscus een maximum gesteld aan het aantal mensen dat tegelijkertijd aangifte kan doen. Bij drukte kan het zo zijn dat niet iedereen meteen kan inloggen. Daarom adviseert de Belastingdienst mensen niet te wachten tot het einde van de maand, maar het al voor die tijd te doen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.