Ads Top

Eerste Europese verzekeraar die bitcoins accepteert

Vanaf vandaag wordt er door de eerste Europese verzekeraar de Bitcoin als betaalmiddel geaccepteerd. Het bedrijf CoverYou uit Overijssel maakt het hiermee mogelijk om met Bitcoins te betalen voor telefoonverzekeringen, tabletverzekeringen en laptopverzekeringen. De verzekeringen bieden dekking tegen schade aan elektronische apparaten, zoals waterschade of een gebroken scherm. Ewoud Uphof implementeerde deze stap: ''De Bitcoin staat voor innovatie en met CoverYou willen we laten zien dat er een nieuw soort verzekeraar ontstaat. Een verzekeraar die consument-gedreven is en innoveert.”

Bitcoins zijn digitaal geld en volgens onderzoek zal het aantal actieve Bitcoin-gebruikers de komende 4 jaar stijgen van 1,3 miljoen naar 4,7 miljoen.Op steeds meer plaatsen worden Bitcoins geaccepteerd als betaalmiddel, in Nederland is het mogelijk eten te bestellen met Bitcoins bij thuisbezorgd.nl of een hotel boeken bij Expedia. Op 18 april 2015 roept de Belgische stad Gent zichzelf uit tot Bitcoin-stad. Volgens de Automatiseringgids voegt Arnhem zich binnenkort ook bij het rijtje Bitcoinsteden.

Eind 2013 startte Beauchamp-McSpadden, een verzekeraar uit Amerika, met het accepteren van Bitcoin betalingen. CoverYou wordt de eerste Europese verzekeraar die betalingen met Bitcoins aandurft. Vanaf vandaag is het in Nederland mogelijk om elektronische apparaten te verzekeren en deze af te rekenen met Bicoins. Founder Yvonne Geijs legt uit: ''De ontwikkelingen gaan snel in deze markt. De iPhone verzekering is op dit moment een populair product. Vooral de laatste kwartalen is de vraag in opmars.''

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.