Ads Top

Meer dan 5 miljoen aangiften inkomstenbelasting binnen bij Belastingdienst

In maart hebben ruim 5,2 miljoen mensen hun aangifte inkomstenbelasting ingediend. Ruim 135.000 aangiften kwamen binnen via de aangifte-app. Hiermee is ruim tweederde van de aangiften in de eerste campagnemaand opgestuurd.

Dit jaar krijgen mensen een maand extra de tijd om hun aangifte in te dienen. Die spreiding over twee maanden is bedoeld om overbelasting van de systemen te voorkomen en gespreide service te bieden. Daarom heeft de Belastingdienst de aangiftetermijn verlengd tot 1 mei en een maximum gesteld aan het aantal mensen dat tegelijkertijd aangifte kan doen. Op extreem drukke momenten kan het daarom voorkomen dat wordt gevraagd om later nogmaals in te loggen.

Mensen hebben dus nog een maand de tijd om aangifte te doen. Wanneer men echter voor 1 juli bericht wil ontvangen van de fiscus, moet de aangifte voor 15 april worden opgestuurd.

Op 1 april lanceert de fiscus ook een app die ondernemers helpt herinneren aan de btw-aangifte: de ‘Btw-Alert’. Met de app kan de ondernemer checken wanneer hij uiterlijk aangifte moet doen en wanneer de betaling bij de fiscus binnen moet zijn. Er kunnen herinneringsberichten en agenda-items ingesteld worden op de telefoon of tablet. In de app vindt men ook het betalingskenmerk dat bij de aangifte hoort. Verder houdt de app er rekening mee dat iemand meerdere ondernemingen kan hebben of aangifte per maand, kwartaal of jaar doet.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.