Ads Top

Schatgraven in witwasonderzoek

De FIOD heeft maandag tijdens een doorzoeking in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen onder leiding van het Functioneel Parket een bijzondere ontdekking gedaan.
Tijdens de doorzoeking van de woning van een 52-jarige man uit Waalwijk trof de FIOD een plattegrond aan waarop verschillende bedragen waren genoteerd.

Bij deze plattegrond zaten ook foto’s van een bos. Naar aanleiding daarvan heeft de FIOD samen met de politie gezocht naar de locaties op de plattegrond. Uiteindelijk zijn de drie locaties gevonden en daar zijn verschillende plastic kokers met geld opgegraven. Dinsdag is de FIOD teruggegaan naar de woning van de verdachte in verband met het vermoeden dat de verdachte een koker met geld uit zijn tuin had opgegraven. De verdachte gaf uiteindelijk toe dat hij het geld had opgegraven en op een andere plek had herbegraven. Hij heeft vervolgens de plek aangewezen. Het totale geldbedrag dat is opgegraven bedraagt ruim € 180.000,-.

De FIOD heeft daarnaast tijdens de doorzoeking in de woning van de verdachte een contant geldbedrag van € 8.000,-, goederen voor de hennepteelt, twee auto’s  en 500 liter dieselolie in beslag genomen. De Douane heeft monsters van de dieselolie genomen in verband met het vermoeden van accijnsfraude. Er zijn twee vuurwapens overgedragen aan de politie. De administratie is in beslag genomen. De FIOD doet verder onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.