Ads Top

Vergeten fles cognac blijkt 10.000 euro waard

Het zal je gebeuren; je krijgt als relatiegeschenk een fles cognac en denkt dat het om een gewone fles gaat. Je zet deze in de kast en jaren later wil je deze verkopen op een veiling. In plaats van de verwachte 200 euro, blijkt de fles echter zo'n 10.000 euro waard te zijn. Veilingmeester Guido Mascini van online veilinghuis Catawiki was dan ook aangenaam verrast toen er afgelopen week een fles ''Louis XIII Grande Champagne Très Vieille'' bij hem werd aangeboden voor de veiling. ''Ik moest even goed in mijn ogen wrijven. Het gaat hier namelijk om de meest exclusieve cognac die ooit door het bekende merk Rémy Martin is gemaakt. Van deze cognac zijn slechts een beperkt aantal genummerde flessen gebotteld. De exacte ouderdom van de cognac is onbekend, maar experts verwachten dat de cognac zeker 100 jaar oud is. De fles in onze veiling heeft nummer 114. Onlangs werd fles nummer 10 uit de reeks op een veiling in Singapore verkocht voor 70.000 euro''.

Veilingmeester Mascini geeft aan dat niemand precies weet hoeveel van deze flessen er precies zijn. ''De flessen liggen in de erfgoed kelders van Rémy Martin en worden nooit verkocht. Dat er nu dus één op de veiling wordt aangeboden is heel bijzonder, temeer omdat de aanbieder niet doorhad dat het om zo'n exclusieve cognac gaat''. Inmiddels wordt er al bijna 1.000 euro op de cognac geboden, maar de verwachting is dat dit bedrag aan het einde van de veiling zal oplopen tot zeker 10.000 euro.

De prijs van bijzondere flessen cognac en whisky is de laatste 10 jaar geëxplodeerd en met name in Azië is de vraag naar deze flessen erg groot. Volgens Mascini zijn de prijzen van deze flessen de laatste tijd zo gestegen omdat er steeds meer mensen zijn die cognac en whisky zien als een alternatieve investering. De flessen worden niet geopend om te drinken, maar bewaard om ze later weer met winst door te verkopen. ''Het is voor investeerders een unieke kans om in het bezit te komen van een fles van één van de meest gezochte cognacs ter wereld. Ik verwacht dan ook vanuit de hele wereld belangstelling voor deze fles'', aldus de veilingmeester.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.