Ads Top

Beleggen vraagt om lange adem

De internationale beurzen noteren records. Is het zinvol om in beleggingen te stappen? Richt je op de lange termijn en spreid de risico’s, stelt investment manager Simon Wiersma van ING.

De Amsterdamse beurs is voor het eerst sinds januari 2008 boven de 500 punten gesloten. In de afgelopen weken was die psychologische grens al een paar keer bereikt tijdens de handelsdag, maar sloot de AEX toch lager. Ook de grote internationale beurzen presteren goed. Londen, Japan en de Verenigde Staten hebben nieuwe records neergezet.
.
Vooral de stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) en de lage rente hebben effect op de beursgraadmeter, stelt Simon Wiersma, investment manager van het ING Investment Office. De ECB koopt sinds begin maart maandelijks voor 60 miljard euro aan staatsobligaties en andere leningen op. Het jaar 2015 is sowieso goed begonnen voor beleggingen, legt hij uit. “De wereldwijde beursgenoteerde vastgoedaandelen presteren met een rendement van bijna 16 procent het beste. Aandelen wereldwijd volgen met bijna 14 procent rendement. Op de derde plaats staan staatsobligaties uit de Eurozone, met 4 procent.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.