Ads Top

Aanhoudingen in onderzoek naar fraude met kassasystemen

De FIOD heeft dinsdag 2 mannen uit Oosterhout (NB) aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met kassasystemen onder leiding van het Functioneel Parket. De mannen worden verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting, loonbelasting en inkomstenbelasting. Een derde verdachte is dinsdag verhoord.

De FIOD heeft eerder in dit onderzoek een doorzoeking gedaan bij een restaurant in Oosterhout. De administratie is bij de doorzoeking in beslag genomen. Het vermoeden is dat via de kassa een mogelijkheid is gecreëerd om gedane betalingen weg te maken en zo de omzet (deels) te verzwijgen voor de belastingdienst.

De FIOD heeft de afgelopen jaren meerdere strafrechtelijke onderzoeken ingesteld naar ondernemers die omzet verzwijgen door een kassasysteem te misbruiken. Ook bieden sommige kassasystemen de mogelijkheid om omzetcijfers te manipuleren. Hierdoor wordt door de ondernemer vermoedelijk belasting ontdoken en valsheid in geschrifte gepleegd. EDP-Auditspecialisten van de Belastingdienst ontdekten de manipulatie van het kassasysteem tijdens een belastingcontrole bij het betreffende restaurant. Ook bij andere gebruikers van hetzelfde kassasysteem onderzoekt de Belastingdienst de kassagegevens. De Belastingdienst besteedt in het toezicht aandacht aan omzetverantwoording bij kassasystemen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.